Detta är Orustvillan

Kvalité & Miljö

Etiska regler

Orustvillans organisation

Orustvillan ägs och drivs i andra generation av bröderna Dan och Jerry Andersson i Ellös på Orust. Företaget har en heltäckande kontroll över hela kedjan från idé och ritningsarbete fram till nyckelfärdigt hus. Verksamheten är uppdelad på två huvudsakliga affärsområden:

• Komponent - Tillverkning av prefabricerade byggelement i egen fabrik i Ellös på Orust.
• Entreprenad - Montage av byggelement, samt vidare byggnation på tomt fram till nyckelfärdigt hus.

Orustvillan Komponent

Inom affärsområdet komponent arbetar vi bland annat med att syna huskonstruktionen, samtidigt som vi också säkerställer en hög tillverkningskvalitet i vår egen fabrik. På fabriken tas sedan de första stegen i byggandet av er dröm. När byggelementen är klara transporteras de vidare till er tomt.

Orustvillan Entreprenad

Entreprenadenheten säkerställer att uppförande och montage på byggplatsen sker med samma känsla för kvalitet som kännetecknar all vår tillverkning i fabriken. Denna kvalitetssäkring uppnås genom egna arbetslag med lång erfarenhet, hög kompetens samt förståelse och respekt för våra högt ställda krav när det gäller hantverk och miljöhänsyn.

Orustvillan - för ett kustnära boende

Att bo vid kusten är för många en dröm och med den ökade efterfrågan på sådana boenden har också efterfrå­gan på nya hus ökat. Men att bygga hus är ingen liten historia. För de flesta innebär det att göra sitt livs största investering. Ska ni dessutom göra den investeringen i en miljö som generellt ställer högre krav på tillverknings­kvalitet och hållbara material, då är det viktigt att ni väljer en samarbetspartner som kan borga för er trygghet. Inte bara under byggprocessen, utan i många år framöver.


På Orustvillan kan vi det kustnära boendet utan och innan. Vi har inom företaget två generationers samlade kunskaper i att uppföra hus på gränsen mellan hav och land. Dessutom lever och bor de flesta av företagets medarbetare där vi själva verkar. Det är därför det havsnära husbyggandet kommit att utvecklas till vår oslagbara specialitet.


\/i massproducerar inga husmodeller. För oss är husen unika - precis som våra kunder. Vare sig ni har en färdig ide eller behöver inspiration hjälper vi er på vägen mot ert nya hem. I samråd med vår erfarna och kreativa arkitekt tar vi fram ett hus präglat av er personlighet, era önskemål och behov.
I Orustvillan har ni helt enkelt en ovanligt flexibel och lyhörd samarbetspartner som dessutom lyckas förena förverkligandet av era unika husdrömmar med riktigt goda ekonomiska förutsättningar.


Ett av våra starkaste ledord är enkelhet. När ni väl tagit beslut ska det vara enkelt för er att få drömhuset förverk­ligat. Hos Orustvillan får ni därför en kontaktperson som också bär det fulla ansvaret för att allt ska bli som ni vill ha det. Ni slipper därmed en massa olika avtalsformer och eget ansvar för kontakter med olika entreprenörer.


Utöver styrkan i vår samlade kompetens, och med medarbetare i världsklass, arbetar vi med långsiktiga inköpsavtal med de främsta leverantörerna och varumärkena på byggmarknaden.

 

 

Dan Andersson

Dan Andersson

Jerry Andersson

Jerry Andersson

 
Orustvillan logo